1.

A fost odată ca niciodată un moșneag și o băbuță ce trăiau fericiți în mica lor căsuță din pădure. Singura lor alinare erau cele câteva animăluțe pe care le aveau: o văcuță, un căluț și un purceluș. Un singur lucru le lipsea și îi duceau nespus dorul pentru a le face bătrânețea mai fericită.un copil. 2.

Într-o bună zi, în timp ce moșneagul își vedea de treburile sale prin grădină, băbuța își propusese să coacă niște turtă dulce. Pentru a-și alina dorul de copil, se hotărî să-i dea forma unui omuleț, i-a pus niște nasturi de jeleu, iar ochii și gura i-a făcut din glazură dulce ca mierea. Nerăbdătoare, l-a băgat în cuptor, dorind să termine degrabă pentru a-i face o surpriză moșneagului.3.

După jumătate de ceas, când a deschis ușa cuptorului.surpriză mare, omulețul de turtă dulce (Gingy) sări din cuptor și începu să fugă cât îl țineau picioarele spunând:
Fugiți, fugiți, alergați cât de repede puteți,
 Nu mă puteți prinde, sunt Omul de Turtă Dulce!
V
ăzând acest lucru, băbuța strigă repede la moșneag și împreună începură să alerge după Omulețul de Turtă Dulce. În timp ce îl alergau trecură pe lângă grajd, iar văcuța, căluțul și purcelușul se alăturară bătrâneilor. Omulețul de Turtă Dulce le spuse:
Am scăpat de  băbuță și moșneag,
  Acum fug și de voi.
 Fugiți, fugiți, alergați cât de repede puteți,
 Nu mă puteți prinde, sunt Omul de Turtă Dulce!


4.

În goana lor, trecură pe lângă un câmp unde câțiva săteni coseau iarba. Văzându-l pe Omul de Turtă Dulce și urmăritorii lui....au început să alerge după el. Deși alergau repede, nu reușeau să se apropie de acesta. Atunci Omul de Turtă Dulce le spuse din mers:
Am scăpat de băbuță și moșneag,
Am sc
ăpat și de văcuță, căluț și purcel,
 Acum fug și de voi.
 Fugiți, fugiți, alergați cât de repede puteți,
 Nu mă puteți prinde, sunt Omul de Turtă Dulce!


5.

Alergând, alergând, ajunse la malul unui râu. Însă nu era cale să îl traverseze, s-ar fi topit, iar cei ce îl urmăreau erau aproape. De nicăieri, din senin, se ivi un vulpoi roșcovan și foooarte smerit, care grăi mieros: 
„ - Cumva vrei s
ă traversezi râul, Omule de Turtă Dulce?
- Și tu vrei să mă mănânci...la fel ca ceilalți! răspunse ferm Omul de Turtă Dulce.
- Nicidecum....eu fugeam ca și tine de săteni, răspunse șiretul vulpoi. Dacă vrei, sari pe coada mea și o să te duc pe malul celălalt în siguranță.


6.

Atunci, Omul de Turtă Dulce se gândi că dacă ar sta pe coada vulpoiului, acesta nu ar putea să-l mănânce....de aceea acceptă. Sări pe coada vulpoiului și acesta începu să înoate cu viteză. Cam pe la jumătatea râului, vulpoiul încetini, iar coada acestuia începu ușor, ușor să se scufunde cu tot cu Omul de Turtă Dulce.


7.

„ - Ești cam greu Omule de Turtă Dulce, iar blana mea e din ce în ce mai grea. Mută-te mai pe spinarea mea te rog, spuse vulpoiul cel șiret.
Omule
țul se mută pe spinare. Când mai era puțin până la mal....vulpoiul intra din ce in ce mai mult în apă și spuse:
Am obosit și nu mai pot să te țin nici măcar pe spate. Mută-te te rog mai sus, pe botul meu, altfel ne scufundăm amândoi. Omul de Turta Dulce nu avu nici o altă alternativă și se mută pe nasul vulpoiului.


8.

Încet, încet ajunseră la mal. Vulpoiul se scutura de apă, își scutură capul și Omul de Turta Dulce sări în aer învârtindu-se. În acel moment vicleanul vulpoi își arată colții și haț-hațl-a înghițit pe loc.
Acesta s
ă fie oare finalul poveștii?9.

Întrucât poveștile cu sfârșit trist nu ne caracterizează deloc, am hotărât să continuăm povestea
B
ăbuța, moșneagul, animăluțele și sătenii s-au oprit dezamăgiți la malul râului neputând continua urmărirea….iar șiretul vulpoi și-a continuat drumul cu burta plină. În acest timp, un spiriduș mic din pădure care a asistat la toată scena, a găsit câteva firmituri rămase în urma ospățului vulpoiului. Spiridușul a căutat cei mai buni oameni pricepuți la turtă dulce și ne-a încredințat nouă firmiturile.  Astfel, cu multă pasiune, dedicare și iscusință l-am readus la viață pe Gingy (Omul de Turtă Dulce). Pentru a afla cum își continuă Gingy povestea, vă așteptăm să ne urmăriți.

Sperăm că v-a plăcut povestioara noastră!